sábado, 27 de diciembre de 2008

Diumenge de la Sagrada Familia - Solemnitat de la Mare de Déu - Jornada mundial de la pau - La puntilla

Benvolguts i benvolgudes, us faig a mans materials per a aquesta setmana. Confio que us serveixi. Un bon any nou per a tothom.

DIUMENGE DE LA SAGRADA FAMILIA –B
Família, comunitat d’amor
És clar que avui la vida familiar es troba davant situacions noves i diverses, a voltes conflictives, que cal reflexionar sense precipitacions i sense condemnes indiscriminades. Com també és cert que des d’una perspectiva cristiana, la família continua tenint una funció insubstituïble, com és la de ser una comunitat d’amor,on els seus membres puguin viure i compartir amb plena sinceritat i confiança.
L’evangeli d’avui ens diu que Jesús, que escollí el marc d’una família per fer-se un de nosaltres, era dins de la seva família on creixia en edat, saviesa i gràcia, és a dir, físicament i espiritualment.
Aprofundir en els valors de la vida familiar és un servei molt valuós que avui poden oferir els cristians i cristianes a la societat. La família és un àmbit privilegiat per a unes relacions humanes gratificants i propícies, per al desenvolupament personal, social i religió de les persones. La família ha de ser la gran escola de la gratuïtat i de l’estimació.

Dijous, 1 de gener de 2009,
SOLEMNITAT DELA MARE DE DÉU
Que Déu ens doni un any de pau
Com sempre, els cristians i cristianes encetem un nou any civil amb tres commemoracions rellevants: l’octava de Nadal; una festa litúrgica en honor de la Mare de Déu, i, des de l’any 1968, per voluntat del Papa Pau VIè, una Jornada mundial de la pau.
I els millors desitjos per al nou any venen expressats en el salm 66: que Déu ens beneeixi i ens faci veure la claror de la seva mirada.
Maria fou, sens dubte, una dona que va saber veure la mirada de Déu, i ,alhora, transmetre al seu Fill la mirada de mare. Els fills i filles sempre es transparenten a la llum de la mare. I els cristians i cristianes hem de aprendre dia a dia, de Maria, la seva disponibilitat i la seva reflexió i pau interior: Maria conservava les coses en el seu cor i les meditava.

JORNADA MUNDIAL DE LA PAZ
Combatir la pobreza, construir la paz
Cada año el Papa elige un lema para que reflexionemos en esta Jornada mundial de la paz. Y este año es bien concreto y explícito: combatir la pobreza, construir la paz. Una amenaza grave contra la paz son las condiciones de extrema pobreza en que viven hoy muchas personas (especialmente los niños) y también muchos pueblos. Los romanos decían: si quieres la paz, prepara la guerra. Si queremos la paz, tenemos que luchar contra la pobreza.


LA PUNTILLA
Tarjeta de Navidad
Reproduzco una tarjeta de Navidad que ha elaborado Leonardo Boff en boca del Niño Jesús. Dice así:
“Queridos todos, –si al mirar el nacimiento y ver allí al Niño Jesús en medio de José y María, junto al buey y la mula, os llenáis de fe en que Dios se hizo niño como cualquiera de vosotros; –si conseguís ver en los otros niños y niñas la presencia inefable del niño Jesús, que una vez que nació en Belén nunca nos ha dejado ya solos en el mundo; –si sois capaces de hacer renacer el niño escondido en vuestros padres, familiares y amigos para que surja en ellos el amor, la ternura, y el cuidado de la naturaleza; –si al mirar al pesebre descubrís a Jesús, casi desnudo, y os acordáis de tantos niños para compartir con ellos lo que os sobra; –si miráis al cielo, veis las estrellas y hacéis memoria de que siempre hay una estrella que nos ilumina
Yo estoy naciendo de nuevo y renovando la Navidad…

jueves, 25 de diciembre de 2008

Dia de Nadal 2008

Benvolguts i benvolgudes, que tingueu un joiós Nadal, i si voleu uns petits puntets de reflexió,us convido a donar voltes a aquestes tres propostes:

Nadal, un misteri profund per viure i analitzar en el silenci de la nostra interioritat

Nadal, en un moment de patiment per a molta gent que pateix directament la famosa i denigrant crisi economica

Nadal en la comunitat de cada u: com haurem de treballar per millorar les nostres comunitats

Repeteixo, una cordial abraçada a tots els qui si més no de tant en tant us interesseu per aquest blog.
Manel Simó